1 Kneed voor het pizzadeeg de bloem, olie, gist, suiker en het zout met het lauwwarme water in een grote kom in 5 min. tot een soepel deeg. Verdeel in ballen, een per persoon, en bestuif deze royaal met bloem. Laat op een warme plaats 1 uur rijzen.
2 Maak ondertussen de tomatensaus. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een hapjespan. Fruit op laag vuur de ui en de knoflook 5 min. Voeg de tomaten toe en breng aan de kook. Bind de kruiden vast met keukentouw en voeg toe. Laat 25 min. koken op laag vuur. Roer regelmatig met een houten lepel. Druk de tomaten stuk. Neem de kruiden eruit. Voeg peper en eventueel zout toe.
3 Verwarm de oven voor op 220 ºC. Kneed de deegballen door en rol ze op een met bloem bestoven werkblad uit tot 4 pizzabodems met Ø 30 cm. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en leg op elke bakplaat 1 pizzabodem. Snijd de mozzarella in gelijke blokjes. Verdeel de helft van de tomatensaus en mozzarella over de twee bodems, doe hetzelfde met de uitgelekte ansjovis en kappertjes. Bak de pizza's ca. 25 min. boven elkaar in de oven. Wissel halverwege van plaats. Maak zo nog twee pizza's.
Pizza alla napoletana is een recept van Albert Heijn