Gestoofde paprika

4
20 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de knoflook in dunne plakjes en snijd de ui in dunne parten. Haal de blaadjes van het basilicum. Snijd de paprika in stukken. Snijd de ansjovis fijn.
  • 2 Verhit de olie in een braadpan en bak de ansjovis, knoflook en ui op laag vuur 10 min. Voeg de paprika toe en bak nog 5 min. Schenk de wijn erbij en laat even koken.
  • 3 Voeg de tomatenblokjes en laurier toe en stoof de paprika op heel laag vuur met de deksel op de pan 30 min. Neem de deksel van de pan en laat de peperonata, het paprikamengsel, op hoog vuur in 10 min. lichtbruin kleuren. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met het basilicum.

Gestoofde paprika is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Puree met rode paprika
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Garnalencurry
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde bospeen met platte gehaktballen
30 min-
Bekijk recept