Risotto met doperwten

4
30 min
Voorgerecht
2 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de sjalotten in dunne ringen, de pancetta in stukjes en rasp de Parmezaanse kaas. Verhit de olie in een pan en bak de sjalot en pancetta 3 min.
  • 2 Doe de rijst erbij en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Herhaal dit met de bouillon tot de rijst beetgaar is (houd wat bouillon achter). Dit duurt ca. 20 min. Voeg na 15 min. de bevroren tuinerwten toe.
  • 3 Zet het vuur uit. Voeg nog wat bouillon (het gerecht hoort vrij vloeibaar te zijn) de boter en de helft van de kaas toe. Doe de deksel op de pan en laat 3 min. staan of wacht tot de kaas en boter gesmolten zijn. Roer nog een keer door, bestrooi met de rest van de kaas en serveer direct.

Risotto met doperwten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Kruidige erwtjesspread
20 min-
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept