1 Snijd de sjalotten in dunne ringen, de pancetta in stukjes en rasp de Parmezaanse kaas. Verhit de olie in een pan en bak de sjalot en pancetta 3 min.
2 Doe de rijst erbij en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Herhaal dit met de bouillon tot de rijst beetgaar is (houd wat bouillon achter). Dit duurt ca. 20 min. Voeg na 15 min. de bevroren tuinerwten toe.
3 Zet het vuur uit. Voeg nog wat bouillon (het gerecht hoort vrij vloeibaar te zijn) de boter en de helft van de kaas toe. Doe de deksel op de pan en laat 3 min. staan of wacht tot de kaas en boter gesmolten zijn. Roer nog een keer door, bestrooi met de rest van de kaas en serveer direct.
Risotto met doperwten is een recept van Albert Heijn