2 Verhit de boter in een soeppan of braadpan met dikke bodem. Bak het ontbijtspek 5 min. op laag vuur. Voeg de ui toe en bak 10 min. mee.
3 Schil de aardappelen en winterpeen. Snijd de peen, courgette en aardappel in blokjes (brunoise). Voeg de peen en courgette toe aan het spek-uienmengsel en bak nog 2 min.
4 Voeg de aardappel, doperwten en rijst met het water en bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel schuin op de pan 35 min. koken.
5 Roer de soep door en controleer of de groenten en rijst gaar zijn. Laat anders nog 10 min. koken. Laat de bonen uitlekken.
6 Schep de spinazie en bonen door de soep en kook nog 2 min. tot de spinazie is geslonken en de bonen warm zijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de soep in borden of kommen en besprenkel met wat olijfolie.