1 Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de springvorm in.
2 Breng een pan water aan de kook, hak ondertussen de chocolade grof. Zet een kleinere vuurvaste kom of pan op de pan met water. De bodem mag het water niet raken. Laat de chocolade hierin smelten (au bain-marie).
3 Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 3 min. goudbruin. Schep regelmatig om. Laat afkoelen en hak grof. Rasp de oranje schil van een schoongeboende sinaasappel.
4 Klop de boter en suiker met een mixer luchtig. Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg de chocolade en het sinaasappelrasp toe. Meng de bloem met de bakpoeder en spatel door het botermengsel. Voeg de slagroom toe en spatel de hazelnoten en de frambozen erdoor. Schep het beslag in de springvorm. Bak ca. 50 min in de oven. Neem eruit en laat afkoelen.
Chocolade-truffeltaart is een recept van Albert Heijn