Caponata

4
45 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm. Doe ze in een vergiet en bestrooi met het zout. Laat 30 min. staan zodat het vocht eruit lekt. Snipper ondertussen de ui, snijd ook de bleekselderij in boogjes en scheur de blaadjes van het basilicum. Laat de kappertjes en de olijven uitlekken. Knijp de rest van het vocht uit de aubergine.
  • 2 Verhit 3 el olie in een hapjespan en bak de ui en bleekselderij 10 min. op matig vuur. Roer regelmatig. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Voeg ook de tomatenblokjes, suiker, olijven, rozijnen, azijn en peper toe. Laat zonder deksel 20 min. sudderen op laag vuur. Roer af en toe.
  • 3 Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de aubergine in 2 delen in 6 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Doe het tomatenmengsel in een ruime schaal. Schep de aubergine, kappertjes en 2/3 van het basilicum erdoor. Laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Bestrooi vlak voor het serveren met de rest van het basilicum.

Caponata is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Couscouscaponata met aubergine
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met caponata
30 min-
Bekijk recept
Siciliaanse pastasalade alla caponata
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Caponata met pastasalade
30 min-
Bekijk recept

Couscouscaponata met aubergine
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met caponata
30 min-
Bekijk recept
Siciliaanse pastasalade alla caponata
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Caponata met pastasalade
30 min-
Bekijk recept