2 Doe de couscous in een ruime schaal. Los een bouillontablet op in 350 ml kokend water. Schenk over de couscous en roer door. Laat afgedekt 10 min. staan.
3 Pel ondertussen de garnalen, laat de staartjes zitten. Verwijder met een scherp mesje het darmkanaal.
4 Doe de amandelen, koriander, peterselie en olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot pesto. Roer de couscous los met een vork. Houd 2 el amandelpesto achter en schep de rest door de couscous. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de tomaten aan de tak erop.
5 Snijd de knoflook fijn en de ui in halve ringen. Verhit 1 el pesto in een koekenpan en fruit hierin de knoflook 1 min. Voeg de ui toe en bak 4 min. Voeg 250 ml kokende water en een half bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat 2 min. zachtjes koken. Voeg de garnalen toe aan de saus en laat in 5 min. gaar worden.
6 Doe de saus in een kom en schep de rest van de pesto erdoor. Serveer bij de couscous.
Couscous uit Trapani is een recept van Albert Heijn