Couscous uit Trapani

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ontdooi de garnalen.
  • 2 Doe de couscous in een ruime schaal. Los een bouillontablet op in 350 ml kokend water. Schenk over de couscous en roer door. Laat afgedekt 10 min. staan.
  • 3 Pel ondertussen de garnalen, laat de staartjes zitten. Verwijder met een scherp mesje het darmkanaal.
  • 4 Doe de amandelen, koriander, peterselie en olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot pesto. Roer de couscous los met een vork. Houd 2 el amandelpesto achter en schep de rest door de couscous. Breng op smaak met peper en even­tueel zout. Leg de tomaten aan de tak erop.
  • 5 Snijd de knoflook fijn en de ui in halve ringen. Verhit 1 el pesto in een koekenpan en fruit hierin de knoflook 1 min. Voeg de ui toe en bak 4 min. Voeg 250 ml kokende water en een half bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat 2 min. zachtjes koken. Voeg de garnalen toe aan de saus en laat in 5 min. gaar worden.
  • 6 Doe de saus in een kom en schep de rest van de pesto erdoor. Serveer bij de couscous.

Couscous uit Trapani is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Trapani rigatoni met pancetta
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige bloemkoolcouscoussalade
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept