Geroosterde kip met aardappel

6
15 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 2 Ris de naaldjes van 2 takjes rozemarijn en snijd fijn. Haal de blaadjes van 3 takjes salie en snijd fijn. Doe de rest van de takjes kruiden in de holte van de kip. Pers de citroen uit. Meng het citroensap met de fijngesneden kruiden, 3 el olie, peper en eventueel zout. Bestrijk hiermee de kip rondom. Leg de kip op de borstkant in de braadslee.
  • 3 Boen de aardappelen schoon en halveer ze. Besprenkel ze met de olie en leg ze rond de kip. Zet de braadslee ca. 1 uur en 10 min. in de oven. Snijd ondertussen de varkenssaucijzen elk in 5 stukken.
  • 4 Keer de kip na 30 min. Meng dan meteen de varkenssaucijs door de aardappelen.
  • 5 Neem de braadslee uit de oven en laat de kip nog 15 min. rusten, losjes afgedekt met aluminiumfolie.

Geroosterde kip met aardappel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept