Pesto-risotto met zalm

4
25 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de ui en maak de sperziebonen schoon.
  • 2 Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Doe de rijst erbij en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door (gebruik in totaal 1 liter bouillon) tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min.
  • 3 Breng ondertussen de zalmfilet in de rest van de visbouillon aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat de zalm 10 min. in de bouillon garen met de deksel op de pan.
  • 4 Kook ondertussen de sperziebonen in water met zout in 6 min. beetgaar. Haal de zalm met een schuimspaan uit de pan en verdeel op een bord met 2 vorken in vlokken. Schep de sperziebonen, pesto, het basilicum en ten slotte voorzichtig de zalm door de risotto. Breng op smaak met peper en schep in diepe borden.

Pesto-risotto met zalm is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Tortilla pesto rolletjes
Bekijk recept
Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fusilli met ricotta en pesto
Bekijk recept