Mango-charlotte

10
30 min
Nagerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier. Bedek het papier met lange vingers, met de gesuikerde kant naar boven. Halveer de rest van de lange vingers in de breedte. Zet de helften rechtop tegen de zijkant van de vorm, met de gesuikerde kant naar buiten.
  • 2 Schil de mango's en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit. Snijd 1/3 in partjes en bewaar afgedekt in de koelkast. Pureer de rest van de mango met een staafmixer. Week de gelatine 5 min. in ruim koud water. Meng ondertussen de gepureerde mango met de kwark. Klop de slagroom met de suiker lobbig. Spatel door de kwark.
  • 3 Breng in een steelpan het water tegen de kook aan en neem van het vuur. Knijp de gelatine uit, voeg toe aan het hete water en roer tot de gelatine is opgelost. Spatel door de kwark en schenk in de taartvorm. Laat minimaal 4 uur afgedekt opstijven in de koelkast. Garneer de charlotte met de partjes mango en de granaatappelpitjes. Neem uit de springvorm en serveer met het lint erom.

Mango-charlotte is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Charlotte met kastanjes
Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeien charlotte
60 min-
Bekijk recept
Frambozencharlotte
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeien-mascarponecharlotte met witte chocolade
150 min- Nagerecht
Bekijk recept

Mango-frambozenjelly's
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Rijstsouffle met mango
90 min Nagerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept