Tropische ijstaart met ananas

4
15 min
Nagerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.
  • 2 Snijd de cake in plakken (1 per persoon), leg achter elkaar op de schaal en besprenkel met het limoensap. Schil de ananas en snijd in plakken en leg op de cake.
  • 3 Splits de eieren, klop de eiwitten met een mixer in een vetvrije kom stijf met de poedersuiker. De eidooiers worden niet gebruikt. Snijd het ijs in plakken en verdeel over de ananas. Verdeel het eiwit met een spatel over de bovenkant van de taart. Alles moet goed bedekt zijn.
  • 4 Zet de schaal ca. 2 min. onder de grill om het eiwit te laten kleuren. Blijf erbij, het kan snel gaan. Zet de ijstaart op tafel. Sprenkel de rum over het eiwit en steek voorzichtig aan (flamberen).

Tropische ijstaart met ananas is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tropische zon
Nagerecht
Bekijk recept
Laagjesdessert met lange vingers
5 min Nagerecht
Bekijk recept
Tropische yoghurt
5 min Nagerecht
Bekijk recept