1 Zeef de bloem, de helft van de basterdsuiker en het zout boven een kom. Snijd de boter in blokjes. Meng met het bloem-suikermengsel en het ei tot een samenhangend deeg. Verpak in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
2 Verwarm de oven voor op 175 °C. Houd 12 walnoten apart, hak de rest grof. Smelt ondertussen op heel laag vuur de rest van de basterdsuiker in een pan met een dikke bodem. Roer eerst de slagroom erdoor en dan de gehakte noten. Breng aan de kook en laat 1 min. zachtjes doorkoken. Neem de pan van het vuur en houd apart.
3 Vet de boterkoekvorm in. Rol ⅔ van het deeg tussen 2 vellen bakpapier met de deegroller uit tot een lap van Ø 25 cm. Bekleed de vorm ermee. Schep het notenmengsel op het deeg. Rol de rest van het deeg uit tot een lap van Ø 23 cm. Bekleed de bovenkant van de vorm ermee.
4 Bestrijk het deeg met de melk. Zet de taart 30 min. in het midden van de oven. Verdeel de 12 walnoten erover en bak nog ca. 10 min. Serveer lauwwarm.