1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng in een pan met dikke bodem 150 ml water met de boter en het zout aan de kook. Voeg als de boter gesmolten is, in 1 keer de bloem toe. Roer met een houten lepel tot een deegbal ontstaat die loslaat van de pan. Neem van het vuur en laat iets afkoelen. Roer een voor een de eieren door het beslag. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Blijf roeren tot een stevig en glanzend deeg ontstaat.
2 Schep het deeg in de spuitzak. Maak 26 gelijke toefjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Houd ruimte tussen de toefjes. Bak de toefjes in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar. Laat de toefjes in 30 min. afkoelen op een rooster.
3 Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf. Schep de slagroom in de schoongemaakte spuitzak. Prik de soesjes aan de onderkant in met de punt van een mes en vul ze met slagroom.
4 Breng een pan water aan de kook. Hak de chocolade grof. Hang een iets kleinere kom of pan in de pan met water, die het water niet mag raken. Laat daarin de chocolade smelten (au bain-marie). Neem de pan van het vuur. Leg telkens een soesje op een vork en doop in de chocolade. Zet een papieren puntmuts op een platte schaal en stapel de soesjes eromheen.
5 Rol de marsepein met de deegroller uit op een met poedersuiker bestoven werkblad. Steek met de vormpjes vlindertjes uit de marsepein. Decoreer de soesjes met de vlinders.
Bossche-bollenberg met vlinders is een recept van Albert Heijn