1 Breng een pan met water aan de kook. Snijd ondertussen de aardbeien in plakjes. Haal de blaadjes van de munt en hak de chocolade in stukjes. Hang een iets kleinere kom of pan in de pan met water, die het water niet mag raken. Laat daarin de chocolade smelten (au bain-marie). Doe de slagroom in een kom en klop met een mixer bijna stijf. Spatel de yoghurt en gesmolten chocolade erdoor.
2 Verdeel 1/3 van de koekjes met de chocoladekant naar onderen over de bodem van de schaal en besprenkel met 1/3 van de wijn. Verdeel 1/3 van de chocoladeroom en vervolgens 1/3 van de aardbeien erover. Maak zo nog 2 lagen met de rest van de koekjes, wijn, chocoladeroom en aardbeien.
3 Dek de trifle af met vershoudfolie en zet minimaal 1 uur in de koelkast. Garneer de bovenkant van de trifle vlak voor het serveren met de munt.
Aardbeientrifle met witte chocoladeroom is een recept van Albert Heijn