Druiventaart met amandelen

10
20 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Zeef de bloem en het zout boven een kom en meng de suiker erdoor. Snijd de boter in blokjes en meng met behulp van 2 messen door de bloem. Splits het ei. Houd het eiwit apart. Voeg de eidooier met het koude water toe aan het bloemmengsel. Kneed met koele handen kort tot een soepel deeg. Vet de taartvorm in met boter en verdeel het deeg over de bodem en de rand. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Zet 15 min. in de koelkast om het deeg te laten rusten. Bak de bodem in ca. 20 min. net onder het midden van de oven gaar. Neem uit de oven en laat iets afkoelen. Laat de oven aan staan.
  • 3 Maal ondertussen het amandelschaafsel fijn in de keukenmachine. Meng met de crème fraîche en de rest van de suiker. Klop in een vetvrije kom het eiwit stijf met een mixer. Spatel het amandelmengsel er luchtig door. Verdeel de losgehaalde druiven over de taartbodem en schep de amandelroom er nonchalant op.
  • 4 Bak de taart in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin. Laat de taart in 1 uur afkoelen en serveer op kamertemperatuur.

Druiventaart met amandelen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept

Druiventaart
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Snelle druiventaart
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Warme druiventaart uit de oven met ijs
1uur- Nagerecht
Bekijk recept
druiventaart
0 min
Bekijk recept