Citroentaartjes met rozemarijn

6
35 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ris de naaldjes van 2 takjes rozemarijn en snijd fijn. Meng in een grote kom de bloem, 40 g rietsuiker, fijngesneden rozemarijn en het zout.
  • 2 Kneed de blokjes boter erdoor tot een kruimelig deeg. Voeg 1 tot 2 el koud water toe en kneed tot een samenhangend deeg. Maak van het deeg een bal en verpak deze in vershoudfolie. Leg 30 min. in de koelkast.
  • 3 Verwarm ondertussen de oven voor op 175 °C.
  • 4 Vet de vormpjes in met wat boter. Verdeel het deeg in gelijke stukken en bekleed de vormpjes ermee. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de taartjes ca. 15 min. in het midden van de oven. Neem de vormpjes uit de oven en laat in 15 min. afkoelen. Laat de oven aan staan.
  • 5 Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers alle vruchten uit. Doe de yoghurt en de rietsuiker in een kom en klop 3 min. met een mixer tot de suiker is opgelost. Voeg een voor een de eieren toe. Mix het citroensap en -rasp door het mengsel tot het een gladde massa wordt. Schenk de vulling in de vormpjes en bak in ca. 20 min. gaar. Neem de taartjes uit de oven en laat 30 min. afkoelen.
  • 6 Dek de taartjes af met vershoudfolie en zet ze nog 1 uur in de koelkast. Snijd de rest van de rozemarijntakjes in gelijke stukjes en garneer de citroentaartjes ermee.

Citroentaartjes met rozemarijn is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenkrieltjes
2 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tilapia in rozemarijnmarinade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Citroentaartjes
80 min Nagerecht
Bekijk recept
Kleine citroentaartjes met aardbeien
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroentaartjes
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Mini-citroentaartjes
60 min Gebak
Bekijk recept