1 Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer in de lengte. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en de winterpeen in plakjes. Snijd de paksoi en de kipfilet in reepjes. Verhit de olie in een pan en fruit de ui 3 min.
2 Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Snijd een paar ringetjes en houd achter ter garnering. Halveer de rest van de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Doe samen met de knoflook bij de ui en bak 1 min. mee. Voeg de winterpeen toe en bak nog 3 min.
3 Breng ondertussen het water aan de kook. Schenk het water erbij en voeg de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat 2 min. Voeg de noedels toe. Laat nog 3 min. koken. Breng op smaak met de sojasaus, peper en zout. Voeg de kip en paksoi toe en verwarm alles 1 min. Verdeel over de kommen.
4 Doe in elke kom 2 halve eieren. Garneer met de apart gehouden rode peperringetjes.
Noedelsoep met Shanghai paksoi en kip is een recept van Albert Heijn