Noedelsoep met Shanghai paksoi en kip

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer in de lengte. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en de winterpeen in plakjes. Snijd de paksoi en de kipfilet in reepjes. Verhit de olie in een pan en fruit de ui 3 min.
  • 2 Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Snijd een paar ringetjes en houd achter ter garnering. Halveer de rest van de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Doe samen met de knoflook bij de ui en bak 1 min. mee. Voeg de winterpeen toe en bak nog 3 min.
  • 3 Breng ondertussen het water aan de kook. Schenk het water erbij en voeg de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat 2 min. Voeg de noedels toe. Laat nog 3 min. koken. Breng op smaak met de sojasaus, peper en zout. Voeg de kip en paksoi toe en verwarm alles 1 min. Verdeel over de kommen.
  • 4 Doe in elke kom 2 halve eieren. Garneer met de apart gehouden rode peperringetjes.

Noedelsoep met Shanghai paksoi en kip is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Noedelsoep met courgettelinten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ramen-noedelsoep met eend, groene asperges en ei
Bekijk recept
Noedelsoep met tofu en oesterzwammen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Noedelsoep met krab
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept