1 Snipper de sjalot en hak de walnoten grof. Schil de aardperen met een dunschiller en snijd in plakjes van 2 mm. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de aardpeer in 12 min. gaar en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
2 Rooster ondertussen de walnoten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. Laat afkoelen op een bord.
3 Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen en pers de vrucht uit. Klop een dressing van het rasp, 3 el citroensap, de sjalot, olie en mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
4 Scheur de sla in grove stukken en doe in een schaal. Besprenkel met de dressing en verdeel de aardperen erover. Bestrooi met de walnoten. Schaaf er met de kaasschaaf dunne plakjes Pecorino Romano over. Bon appétit!
Salade met chips van aardperen is een recept van Albert Heijn