Karamel- en choco-appeltjes

10
35 min
Nagerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng de suiker met het water in een pan met dikke bodem op laag vuur aan de kook. Laat de suiker karamelliseren tot diepbruin. Voeg de slagroom en boter toe en verwarm in 10-15 min. tot een goudkleurige, dikke karamel. Roer regelmatig met een houten lepel. Neem van het vuur.
  • 2 Hak ondertussen de pecannoten grof. Leg een groot stuk bakpapier op het werkblad en verdeel de noten in bergjes op het bakpapier, een bergje per appel. Prik een tapasprikker 1 cm in de appel bij het steeltje en haal de appels door de karamel. Zet op de bergjes noten. Laat de karamel in 45 min. stollen.
  • 3 Hak de chocolade in stukjes. Smelt de chocolade al roerend in een kom of pan boven kokend water (au bain-marie). Verwijder de prikkers. Schep chocolade bij de steelaanzet van de appel, zodat het naar beneden loopt. Bestrooi eventueel met zeezout en laat de chocolade in 15 min. stollen.

Karamel- en choco-appeltjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kalkoenfilet met salie-appeltjes
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Varkensfilet met hele appeltjes en knoflook
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoenblokjes met appel en puree - speciaal voor kids
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geurige appeltjes met kaneel uit de oven
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Manoffee
1 uur-
Bekijk recept
Pompoencake
40 min Gebak
Bekijk recept