1 Breng de suiker met het water in een pan met dikke bodem op laag vuur aan de kook. Laat de suiker karamelliseren tot diepbruin. Voeg de slagroom en boter toe en verwarm in 10-15 min. tot een goudkleurige, dikke karamel. Roer regelmatig met een houten lepel. Neem van het vuur.
2 Hak ondertussen de pecannoten grof. Leg een groot stuk bakpapier op het werkblad en verdeel de noten in bergjes op het bakpapier, een bergje per appel. Prik een tapasprikker 1 cm in de appel bij het steeltje en haal de appels door de karamel. Zet op de bergjes noten. Laat de karamel in 45 min. stollen.
3 Hak de chocolade in stukjes. Smelt de chocolade al roerend in een kom of pan boven kokend water (au bain-marie). Verwijder de prikkers. Schep chocolade bij de steelaanzet van de appel, zodat het naar beneden loopt. Bestrooi eventueel met zeezout en laat de chocolade in 15 min. stollen.
Karamel- en choco-appeltjes is een recept van Albert Heijn