1 Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de bleekselderijstengels in blokjes van een ½ cm.
2 Verhit 3 el olie in een grote pan met dikke bodem en fruit de ui, knoflook, tijm en bleekselderij 3 min. op laag vuur. Voeg de rijst toe en fruit 1 min. mee. Breng ondertussen
12 liter water aan de kook en los hierin de bouillontabletten op. Voeg wat bouillon toe aan de rijst en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer wat toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min.
3 Snijd ondertussen de paddenstoelen in stukjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen op hoog vuur in 3 min. bruin. Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Voeg toe aan de paddenstoelen en bak 1 min. mee. Roer de paddenstoelen en kip door de risotto.
Risotto met kip, bleekselderij en paddenstoelen is een recept van Albert Heijn