2 Was de pompoen. Halveer in de lengte. Verwijder de zaden en draderige binnenkant, maar laat de schil zitten. Snijd beide helften in de breedte in plakken. Snijd de plakken in stukken. Meng de pompoen met 3 el olie, de komijn, koriander, chilipoeder en het zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 min.
3 Schil ondertussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar.
4 Giet de kikkererwten af en spoel af met water. Leg de laatste 5 min. bij de pompoen in de oven.
5 Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af en stamp fijn met de pureestamper. Meng de melk, de rest van de olie, de pompoen en kikkererwten door de puree. Breng op smaak met komijn, peper en eventueel zout en schep om.
Marokkaanse stamppot is een recept van Albert Heijn