1 Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat het bladerdeeg ontdooien.
2 Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Breng met de bouillon aan de kook. Laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken.
3 Rol ondertussen het bladerdeeg iets uit en snijd in repen van
15 cm breed. Bestrooi met de kaas en het sesamzaad. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de kaasstengels erop, met voldoende ruimte ertussen, en bak in de oven in ca. 10 min. goudbruin. Laat afkoelen.
4 Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes uit. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de paddenstoelen in het achtergebleven bakvet op hoog vuur in 4 min. bruin.
5 Neem de pan met knolselderij en bouillon van het vuur en pureer met de staafmixer tot een egale soep. Voeg de helft van de paddenstoelen en de slagroom toe en verwarm de soep nog 3 min. Schep in kommen en verdeel de rest van de paddenstoelen en de spekjes erover. Serveer met de kaasstengels.
Romige knolselderij-paddenstoelensoep met kaasstengels is een recept van Albert Heijn