Bruschette met paddenstoelentapenade

4
25 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de ciabatta in sneetjes van
  • 15 cm dik. Besprenkel beide kanten van de sneetjes met 1 el olie en bestrooi met het zeezout. Bak de sneetjes brood (bruschette) op een rooster in de oven in 6 min. goudbruin en krokant.
  • 2 Snipper de sjalot fijn en snijd de knoflook fijn. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en fruit de knoflook en sjalot 2 min. Voeg de paddenstoelen toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen. Doe het paddenstoelenmengsel, de olijven, het citroensap en zout in de keukenmachine en maal fijn. Snijd de bieslook fijn en schep door het paddenstoelenmengsel.
  • 3 Doe de paddenstoelentapenade in een kom en serveer met de bruschette. Schep een beetje crème fraîche op elke bruschette met tapenade.

Bruschette met paddenstoelentapenade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Truffelgnocchi met haricots verts, ei en fricandeau
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bruschette
30 min Snack
Bekijk recept
Gekookt eitje met broodsoldaatjes en truffelboter
15 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde risottoballetjes met mozzarella
1u15 min Snack
Bekijk recept

Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min Snack
Bekijk recept
Pistachepesto en paprikaspread
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Peperbruschetta met serranoham en mosterd-appelmoes
35 min
Bekijk recept
Bruschetta Parmaham, vijgenjam en rucola
10 min Voorgerecht
Bekijk recept