1 Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de ciabatta in sneetjes van
15 cm dik. Besprenkel beide kanten van de sneetjes met 1 el olie en bestrooi met het zeezout. Bak de sneetjes brood (bruschette) op een rooster in de oven in 6 min. goudbruin en krokant.
2 Snipper de sjalot fijn en snijd de knoflook fijn. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en fruit de knoflook en sjalot 2 min. Voeg de paddenstoelen toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen. Doe het paddenstoelenmengsel, de olijven, het citroensap en zout in de keukenmachine en maal fijn. Snijd de bieslook fijn en schep door het paddenstoelenmengsel.
3 Doe de paddenstoelentapenade in een kom en serveer met de bruschette. Schep een beetje crème fraîche op elke bruschette met tapenade.
Bruschette met paddenstoelentapenade is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Truffelgnocchi met haricots verts, ei en fricandeau