1 Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en halveer in de lengte. Verwijder de harde kern. Snijd het witlof in reepjes van 3 mm dik. Schil de peren, halveer ze in de lengte, verwijder de klokhuizen en snijd elke helft in 4 partjes.
2 Verhit de olie in een koekenpan en bak de bacon aan beide kanten krokant. Neem uit de pan. Bak in dezelfde pan de peer aan beide kanten goudbruin. Verwarm de melk in een steelpan.
3 Giet de aardappelen af en stamp ze met een pureestamper tot puree. Meng de melk, boursin en het witlof erdoor en zet terug op het vuur. Verwarm 2 min. al roerend op middelhoog vuur. Serveer met de peer en bacon. Bon appétit!
Witlofstamppot met bacon en peer is een recept van Albert Heijn