Franse kipstoof

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de sjalotten. Verhit 10 g boter in een braadpan en bak de sjalot, spekreepjes en kastanjechampignons 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de kipdijfilets in 4 stukken.
  • 2 Schil of schrap de wortels en snijd ze in stukken van 4 cm. Voeg de rest van de boter, de kip en de wortels toe aan het sjalotmengsel en bak 3 min. mee. Doe de bloem erbij en laat 2 min. op laag vuur gaar worden.
  • 3 Voeg al roerend de hete bouillon en crème fraîche toe. Breng aan de kook en stoof alles met de deksel schuin op de pan in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de peterselieblaadjes fijn. Schep door de kipstoof.

Franse kipstoof is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kipstoof met groene kool
30 min-
Bekijk recept
Romig lentestoofpotje met kip
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipstoof met granaatappel, walnoten en advieh en granaatappelsap
2 uur-
Bekijk recept
Mediterrane kipstoof
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept