Breng een pan met water aan de kook en kook de aardappelen ongeveer 15 min. Verhit ondertussen de olie in een pan en voeg de uien en de pompoenblokjes toe. Voeg wat salie en peper en zout toe en bak ze ongeveer 15 min op zacht tot middelhoog vuur. Verwarm de oven op 200 graden. Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan. Stamp de aardappelen fijn en voeg een scheut melk, boter en wat peper en zout toe en meng goed. Schep de stukjes geitenkaas door de puree. Doe de spinazie in etappes bij de pompoen en uien totdat alles geslonken is en schep dan in een grote ovenschaal. Schil de appels en snijd in blokjes en voeg deze toe aan de ovenschaal. Schep de puree over de appels en strijk de bovenkant glad. Bestrooi met kaas en zet nog 15 min in de oven totdat de kaas mooi gesmolten is. Tip: wil je toch vlees toevoegen aan dit gerecht, dan zijn gebakken spekjes een aanrader.