Schuim ijstaart

8
20 min + 5 uur in de vriezer -
Nagerecht
2 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Sla of hak de stroopwafels in grove stukken. Smelt de boter en schep deze door de stukjes stroopwafels. Verdeel de massa over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van de lepel. Klop de slagroom met de klopklop en suiker net niet stijf (bewaar eventueel een beetje voor de garnering). Verbrokkel de schuimpjes en meng samen met de nougatine nootjes en oploskoffie door de slagroom. Giet het mengsel over de stroopwafel-bodem en strijk de bovenkant glad. Rasp de chocolade en verdeel deze over de bovenkant van de taart. Maak er eventueel slagroom toefjes op of versier de taart naar eigen idee. Zet de taart minimaal 5 uur in de vriezer. Haal hem een paar minuten voor het serveren uit de vriezer en verwijder voorzichtig de rand van de springvorm.

Schuim ijstaart is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Frambozen-ijstaart met pistachenoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootijstaart
280 min- Nagerecht
Bekijk recept
Omelette Sibérienne met noten-karamelijs
895 min- Nagerecht
Bekijk recept
Omelet sibérienne
30 min Nagerecht
Bekijk recept

Ananasjam met limoen en vanille
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pavlova
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Meringue met reuzenpompoen
Nagerecht
Bekijk recept
Honingkoffie met cacaoboompje
10 min-
Bekijk recept