Verwarm de oven op 180 graden. Borstel de champignons schoon en snijd ze dikke plakken. Snijd de teentjes knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en bak de knoflook met de helft van de peterselie aan. Voeg na een minuutje de champignons toe en schep regelmatig om. Bak ze een paar minuten op middelhoog vuur totdat ze lichtbruin zijn. Schep ze in een kom en bak nu de spekreepjes in dezelfde pan totdat ze knapperig beginnen te worden. Voeg de spekjes toe aan de champignons en roer de roomkaas er door. Breng op smaak met wat peper (zout toevoegen is niet nodig want de spekjes zijn al vrij zout). Schep alles in een grote (ovenvaste) schaal of verdeel het over 4 kleine schaaltjes. Meng het paneermeel met de kaas en de overgebleven peterselie en verdeel dit over de schaaltjes. Zet ze 10 tot 15 min in te oven totdat de kaas is gesmolten en het paneermeel krokant is geworden. Serveer de champignons met was brood om mee te dippen.
Champignons in roomsaus is een recept van Leuke Recepten