Verwarm de oven op 180 graden. Voeg de sinaasappelschil toe aan de suiker en wrijf deze met je vingertoppen doorelkaar zodat er gele suiker ontstaat. Meng ook de bloem, bakpoeder en kaneel in een aparte kom. Klop de boter en de suiker met een mixer tot een romig geheel. Voeg de eieren een voor een toe en op het laatst het vanille extract. Voeg afwisselend een beetje karnemelk en een beetje meelmengsel toe aan het beslag terwijl je op de laagste stand met de mixer klopt. Als je alles hebt toegevoegd is er een dik beslag ontstaan. Giet het in een cakevorm of ovenschaal en verdeel het beslag gelijkmatig met een spatel. Snijd de vijgen doormidden en druk deze samen met de frambozen zachtjes een beetje in het beslag. Zet de taart 60 min in de oven. Zet hem niet te hoog in de oven anders bestaat de kans dat hij van boven te donker wordt. Haal hem uit de oven en laat een kwartiertje afkoelenen.
Taart met vijgen en frambozen is een recept van Leuke Recepten