Quinoa salade met haloumi

4
45 min + 30 oventijd -
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de haloimi kaas in plakken en leg ze in een bakje. Roer 1 eel olijfolie, 1 eetl citroensap, tijm en een snufje peper en zout door elkaar. Giet het mengsel over de kaas en laat de kaas afgedekt in de koelkast marineren. Verwarm de oven op 180 graden. Schil de flespompoen en verwijder de zaden en draden. Snijd de rest in blokjes en doe deze in een ovenschaal. Besprenkel met een klein beetje olijfolie en bestrooi met zwarte peper en zout. Zet de schaal 30 min in de oven. Snijd ondertussen ook de aubergine in blokjes en schep deze na 15 min oventijd door de pompoen. Spoel de quinoa goed af in een fijne zeef. Kook de quinoa zoals is aangegeven op de verpakking. Voeg tijdens het koken het halve bouillonblokje toe. Haal de gegrilde groenten uit de oven en schep deze door de gare quinoa. Zet het vuur uit en doe de deksel op de pan en laat nog even nagaren. Verhit een grilpan met een beetje olijfolie en grill de gemarineerde kaas een paar min aan beide kanten totdat er mooie grillstrepen ontstaan. Let op dat de kaas niet vastplakt aan de pan. Meng alle ingrediënten van de dressing door elkaar. Schep de pecannoten, dressing en veldsla door de quinoa. Serveer de quinoasalade lauwwarm met de gegrilde kaas. Ook lekker met stukjes verse geitenkaas i.p.v de haloumi kaas

Quinoa salade met haloumi is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidige witte boontjes
25 min
Bekijk recept
Hartige tarwesalade & Snaynyieh
1 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Christer’s Watermeloen met ‘Grilled Haloumi’
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Halloumi met oregano en limoen
10 min Snack
Bekijk recept

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Quinoasalade met geitenkaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
10 min
Bekijk recept
Quinoasalade
1 uur- Voorgerecht
Bekijk recept