Verwarm de oven op 200 graden. Was de venkel in snijd hem in plakken. De venkelblaadjes zijn eventueel leuk om te bewaren als garnering. Was de bloemkool en snijd in roosjes. Doe de venkel, bloemkool en teentjes knoflook in een braadslede en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster de groenten ongeveer 25 minuten in de oven. Haal de teentjes knoflook er uit en pel ze. Verwarm een klein klontje boter in een soeppan en bak de ui een minuutje. Voeg de geroosterde groente en gepelde knoflook toe. Voeg de bouillon en de stukken aardappel toe en kook 10 minuten. Pureer de soep met een staafmixer fijn. Schenk de kookroom er bij en roer goed door. Bak de spekjes in een koekenpan en voeg ze toe aan de soep. Bewaar er eventueel een paar ter garnering. Schep de soep in kommen of borden en garneer met wat van de venkelblaadjes en spekjes.