Zelfgemaakte pesto genovese

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Rooster de pijnboompitten zonder olie of boter lichtjes in een pannetje. Laat ze afkoelen op een bordje. Doe de knoflook, kaas en geroosterde pijnboompitten in de keukenmachine en maal fijn. Voeg de blaadjes basilicum toe en maal tot een groene massa. Giet de olijfolie er beetje bij beetje bij en mix goed door. De pesto moet niet de droog zijn maar ook niet te olieachtig. Breng de pesto op het laatst op smaak met een beetje zwarte peper. Zout is vaak niet nodig omdat de Parmezaanse kaas al zout is van zichzelf. Smeer de pesto op een stuk brood of gebruik hem in een pastagerecht, op de pizza of als dressing. Je kunt de pesto enkele dagen in de koelkast bewaren. Wil je hem langer bewaren dan kun je de pesto in een weck potje doen. Giet er een dun laagje olijfolie er op sluit het potje goed af. Met dit recept maak je ongeveer 70 gr pesto.

Zelfgemaakte pesto genovese is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Vleesspies met pesto-bonensalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appel-custard crumble met kiprollade en pestoveldertjes
70 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentespiesjes met yoghurtdip
10 min
Bekijk recept

Huisje van Hans en Grietje
Nagerecht
Bekijk recept
Thaise salade met kipbrochettes en pindanoten
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté babi
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept