Verwarm de oven op 200 graden. Was de courgettes en snijd of schraap het vruchtvlees tot ongeveer 1 cm van de schil. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de tomaten in stukjes en verwijder de zaadjes. Verhit 1 eetl olijfolie in een grote wok of hapjespan. Snipper het uitje en bak deze met het rundergehakt ongeveer 5 minuten. Voeg de stukjes tomaat en het vruchtvlees van de courgette toe en bak nog een minuutje of 3 mee, zet dan het vuur uit. Verwijder de pitten van de dadels en snijd ze in vieren. Schep de stukjes dadel en de walnoten door het gehaktmengsel. Breng het mengsel op smaak met peper, zout, kaneel en wat fijn gesnipperde koriander. Breng 500 ml water aan de kook en los de bouillon tablet hier in op. Schenk 250 ml bij de couscous en laat deze 5 min afgedekt wellen en roer daarna goed door. Schep de couscous door het gehaktmengsel. Vul de courgettes met het mengsel uit de pan en leg ze in een ingevette ovenschaal. Besprenkel ze met een beetje olijfolie. Schenk de andere 250 ml bouillon in de ovenschaal zodat de courgettes een beetje onder staan. Zet de ovenschaal 25 minuten in de oven. Maak ondertussen de koriander saus; roer de yoghurt met citroensap en een snufje peper en zout door elkaar. Hak de koriander fijn en schep door de yoghurt. Serveer de courgettes met de frisse yoghurtsaus.
Gevulde courgette met couscous is een recept van Leuke Recepten