Verwarm de oven op 175 graden. Vet de cakevorm in met een beetje boter en bedek de bodem met een strook bakpapier. Mix de boter met 240 gr suiker en vanillesuiker met een mixer romig. Voeg de eieren een voor een toe en mix tot een egaal beslag. Zeef de bloem en bakpoeder er bij en mix nog een minuutje door. Verdeel een derde van het beslag over de bodem van de cakevorm. Verdeel ongeveer 75 gr frambozen en blauwe bessen er over. Schep een derde van het beslag er over en verdeel weer 75 gr bessen en frambozen er over. Dek af met het laatste gedeelte van het beslag. Zet de oven ongeveer een uur laag in de oven. Maak ondertussen de topping door 100 gr bessen en frambozen in een pannetje te verwarmen. Voeg de citroensap en 4 eetl suiker toe. Als je geleisuiker hebt dan kun je deze gebruiken maar het is niet noodzakelijk. Roer en prak het fruit kapot met een lepel of vork. Mocht de cake tijdens het bakken donker worden van boven dan kun je hem tijdens het bakken afdekken met aluminiumfolie. Controleer met een sateprikker of hij gaar is. Bij twijfel zet je hem nog 10 min in de oven. Laat de cake even een beetje afkoelen en haal hem dan voorzichtig uit de vorm. Bestrijk de bovenzijde met de jam topping en verdeel de overgebleven 50 gr frambozen en bessen er over. Laat de cake verder afkoelen en dek hem daarna af met aluminiumfolie zodat hij niet uitdroogt. Je kunt ook bijvoorbeeld bramen en/of rode besjes gebruiken voor de vulling of topping.