Begin met water te koken in een pan voor de pasta. Als het kookt doe je de penne erin met een scheutje olijfolie. Reken per persoon 100 gram. Laat dit tien minuten koken. Pas op dat het niet overgekookt. In de tussentijd snipper je een rode ui en rode paprika. Fruit de ui in een wokpan met olijfolie. Voeg hierna ook de paprika toe en bak even mee. Voeg de tomatenpuree met een klein scheutje water toe. Zet het vuur klein en snijd ondertussen de cambozola kaas in kleine dunne plakjes. Proef of de pasta al dente is en giet hem daarna af. Voeg de penne toe in de wokpan met ca 1 eetlepel kappertjes. Meng alles goed door elkaar zodat de pasta mooi egaal rood wordt in de pan. Ondertussen laat je het vuur op het laagste pitje staan. Als laatste voeg je kleine stukjes cambozola toe als topping zoals je een pizza zou beleggen. Laat de kaas een beetje smelten. Afmaken met lekker veel zwarte peper en lekker opdienen vanuit de pan. NB: cambozola lijkt qua uiterlijk op een gorgonzola. De smaak is echter veel minder pittig en lichter waardoor het minder overheersend is in pasta en pizza gerechten. Lekker om eens mee te variëren!
Pasta met cambozola en kappertjes is een recept van Leuke Recepten