Verwarm de oven op 200 graden. Vet de springvorm in met wat boter en bekleed eventueel de bodem met bakpapier. Laat de boter, pure chocolade, water, suiker en cacao smelten in een pan op het vuur. Roer regelmatig door totdat het een egaal bruine mengsel is geworden. Zet het vuur uit en giet het mengsel over in een beslagkom en laat ongeveer 20 min afkoelen in de koelkast. Klop dan met een mixer het ei en vanille extract er door. Zeef het bakmeel er bij en klop met de mixer tot een glad mengsel. Het mengsel blijft best dun. Schep de walnoten er door en giet alles in de springvorm. Zet de chocoladetaart 50 min in de oven. Controleer met een prikker of hij ook gaar is van binnen. Laat de taart minimaal een half uur afkoelen. Maak ondertussen het chocoladeglazuur. Smelt de slagroom en chocolade au bain marie. Smeer de gesmolten chocolade over de bovenzijde en zijkant van de taart. Garneer eventueel met een walnoot. Laat afkoelen totdat de chocolade gestold is. Bewaar de taart afgedekt.
Chocoladetaart met walnoten is een recept van Leuke Recepten