Dessert sushi met fruit

50 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

ta-mce-bogus="1" /> Breng de dessertrijst met de kokosmelk, water, vanillesuiker en gewone suiker aan de kook. Laat dit al roerende 12 min pruttelen, pas op want de onderkant verbrand snel. Als het al het vocht is opgenomen en er een witte brij is ontstaan zet je het vuur uit en laat je de rijst afkoelen. Was, schil en snijd ondertussen het fruit en de garnering in plakjes. Als de rijst helemaal of grotendeels is afgekoeld dan kun je er vormpjes mee maken. Maak je handen een beetje vochtig met water en neem een kleine eetlepel rijst in je handpalm en kneed er langwerpige vormpjes van. Leg ze op een schaal of bordje en leg de plakjes fruit er op. De kokos kun je in kleine stukjes snijden en zachtjes in de rijst steken. Bewaar de sushi met fruit zolang in de koelkast of serveer direct.

Dessert sushi met fruit is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Gewokte tonijn met exotisch fruit
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
De levensgevaarlijke spin
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Zomerse vruchtensoep
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Zoete schuimomelet met bosvruchtencompôte
30 min - Nagerecht
Bekijk recept