Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze samen met de rest van de ingrediënten voor de burger (behalve amandel en paneermeel) in een keukenmachine. Laat de machine even draaien totdat alles goed gemengd is en een stevige massa is ontstaan. Proef even of de smaak goed is, kikkererwten zijn een beetje saai van smaak dus zorg er voor dat je genoeg kruiden toegevoegd. Schep de geschaafde amandel door het kikkererwtenmengsel. Als het mengsel nog erg plakkerig en zacht is kun je er een beetje paneermeel bij doen om het wat steviger te maken. Draai dan 4 bollen van het mengsel en druk ze plat. Bewaar ze tot gebruik in de koelkast. Maak de saus als volg; hak de koriander fijn en roer door de yoghurt. Breng op smaak met een beetje peper en zout. Grill de courgette in een grillpan of op de bbq in ca 3 min licht bruin. Leg de vegaburgers op de barbecue (of grillpan) en bak 3 a 4 minuten aan beide kanten. Snijd de broodjes doormidden en beleg met een beetje sla. Schep de vegaburgers er op en verdeel de schijfjes courgette er over. Schep nog een flinke klodder frisse yoghurtsaus er op en dek af met de bovenzijde van het broodje. Het is ook lekker om de courgette te vervangen door aubergine.
Vegaburger van kikkererwten is een recept van Leuke Recepten