Verwarm de oven op 160 graden. Zeef de bloem en maïzena en meng met de suiker. Snijd de boter in stukjes en wrijf deze daarna met je handen door het meel. Ga net zolang door totdat er een kruimeldeeg ontstaat. Verdeel dit deeg in 2 gelijke helften en zet een helft in de koelkast. Bij de andere helft voeg je het ei en 4 eetl bloem toe. Kneed dit deeg totdat er een egale bal ontstaat. Als het deeg nog een beetje plakkerig is voeg je nog een beetje bloem toe. Vet een bakvorm in met boter. Rol de bal deeg uit tot ongeveer de oppervlakte van de bakvorm en bekleed de bodem hiermee. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en zet de bakvorm 20 minuten in de oven. Snijd ondertussen de rabarber in stukjes van ca 3 cm en verwarm deze samen met de honing, vanillesuiker en 5 eetl suiker ca 5 minuten in een pan. Verwijder de pitten van de dadels en snijd ze doormidden. Haal de bakvorm uit de oven en zet de temperatuur van de oven op 180 graden. Verdeel de rabarber en de dadels over de bodem en kruimel er daarna het deeg over wat nog in de koelkast staat. Zet de taart nog eens 40 minuten in de oven. Haal de taart uit de oven als de bovenzijde licht bruin in gekleurd en bestrooi met poedersuiker. De rabarbertaart is zowel warm als koud lekker.
Rabarbertaart met dadels is een recept van Leuke Recepten