Verwarm de oven op 180 graden. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer ze. Breng 200 ml water aan de kook en voeg de jellypoeder toe en laat het al roerende oplossen. Schep de aardbeienjam er doorheen en klop met een garde tot een egale saus. Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker 5 min met de mixer tot een romige massa. Schep met een houten lepel de yoghurt, bloem, bakpoeder en gesmolten boter er door. Vet een bakvorm in met een beetje boter. Giet het beslag er in en strijk glad. Verdeel de helft van de jelly er over en meng een beetje met de bovenste laag van het beslag. (als de jelly al een beetje was ingedikt kun je hem nog even verwarmen zodat hij weer vloeibaar wordt). Het lijkt misschien erg weinig beslag voor in z’n grote bakvorm maar in de oven zal het 2 a 3 keer zo hoog worden. Verdeel de helft van de aardbeien en alle amandelen over de cake en zet ongeveer 30 minuten in de oven. Haal de aardbeiencake uit de oven en controleer even met een sateprikker of hij gaar is van binnen. Giet de andere helft van de gelly er over en verdeel de overgebleven aardbeien er over en laat afkoelen.
Aardbeien yoghurt taart is een recept van Leuke Recepten