Laat de paprika’s uitlekken en verwarm de oven op 180 garden. Verwijder de steel en steelaanzet van de champignons en leg ze met de opening naar boven op een bakplaat of in een ovenschaal. (Let op er kan wat vocht uit champignons komen tijdens het bakken in de oven.) Bestrooi de champignons met een beetje peper en zout. Snijd de gorgonzola kaas in stukjes en vul de champignons hiermee. Breek de walnoten in stukjes en verdeel deze over de gorgonzola. Bestrijk de gevulde champignons met een beetje olijfolie. Zet de champignons ongeveer 15 min in de oven. Maak ondertussen de paprikasaus; verhit een klontje boter in een ketel en smoor de paprika 5 minuten. Giet dan het water er bij en breng aan de kook. Verkruimel het bouillonblokje en roer er door heen. Laat de paprika’s nog 10 minuten zachtjes koken. Pureer de parika’s met een staafmixer of in de blender. Giet de kookroom er bij en roer goed door. Proef even of er misschien nog een beetje peper of zout bij moet. Verwarm nog even door. Serveer de champignons in de romige paprikasaus en garneer met een beetje peterselie.
Champignons met gorgonzola is een recept van Leuke Recepten