Verwarm de oven op 200 graden. Kook de pasta volgens de verpakking, giet af en doe er een klein scheutje olijfolie door zodat hij niet zo makkelijk gaat plakken en bewaar afgedekt. Snijd de courgette in blokjes en stoof deze samen met de knoflook en 2 eetl water in 15 minuten zacht. Bak in een ander pannetjes de champignons en bewaar deze. Bak daarna in dit pannetje de spekreepjes totdat het vocht verdwenen is. Prak de courgette met een stamper of vork grof. Roer de ricotta, eieren en courgettepuree door elkaar en voeg flink wat peper en zout toe. Roer de champignons, paar blaadjes basilicum, spekjes en walnoten door het ricotta mengsel en meng dan door de pasta. Schep in een ingevette ovenschaal en verdeel de tomaatjes er door. Bestrooi met de geraspte kaas en zet 20 minuten in de oven. Garneer met een paar verse blaadjes basilicum.
Pastaschotel met courgette en spek is een recept van Leuke Recepten