Breng een pan met water aan de kook. Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes. Kook de aardappelschijfjes 5 minuten en giet ze dan af. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de champignons en de knoflook in plakjes en bak ze in 1 eetl olijfolie met truffel. Bak ze ongeveer 5 minuten op middel hoog vuur totdat het meeste vocht is verdwenen. Vet 4 ovenschaaltjes in met boter. Schep 1/8 van de aardappeltjes er in en daarna 1/8 van de champignons met knoflook. Bestrooi met peper en zout. Schep er daarna nog een laagje aardappeltjes en een laagje champignons op en bestrooi weer met een beetje peper en zout. Klop het ei los met de slagroom en giet dit over de gevulde ovenschaaltjes. Dek de schaaltjes af met aluminiumfolie. Zet ze 40 minuten in de oven, haal na 20 minuten de folie er af en besprenkel ze met olijfolie met truffel.
Aardappelgratin met champignons is een recept van Leuke Recepten