Hak of breek de chocolade in stukken en smelt deze samen met 100 ml slagroom au bain marie. Leg het gelatineblaadje in koud water en laat even weken. Knijp uit en roer door de warme chocolade. Klop de eiwitten samen met een snufje zout in een schone kom met ontvette kloppers stijf. Mix de rest van de slagroom in een andere kom net niet helemaal stijf en roer deze door de gesmolten chocolade. Schep daarna de opgeklopte eiwitten er luchtig door. Hoe langer je roert hoe minder luchtig de mousse word. Zet de kom met chocolademousse minimaal 2 uur in een goed gekoelde koelkast. Vlak voordat de mousse klaas is pel je de mandarijnen en verwijder je de witte vliesjes. Breng het sinaasappelsap samen met de suiker aan de kook en laat zachtjes inkoken. Voeg de mandarijnen en een beetje zwarte peper toe. Schep de mandarijnen met de siroop op bordjes en schep 2 mooie lepels chocolademousse er op.