Snipper de ui en snijd de bladeren van de sla los en was ze. Doe de boter in een soepppan en fruit het uitje even aan. Voeg de slabladeren toe en laat ze ietsje slinken. Roer de bloem er door en giet daarna de bouillon er bij. Breng aan de kook en haal daarna de pan van het vuur. Pureer de soep met een staafmixer. Roer de kookroom er door en breng op smaak met peper en zout. Zet de soep weer zachtjes op het vuur terwijl je de eieren pocheert. Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg 2 eetlepels witte wijnazijn toe en zet het vuur laag. Roer in het water zodat er een draaikolk ontstaat in het midden van de pan. Breek de eieren een voor een in een kommetje en laat ze dan een voor een in het water glijden. Laat de eieren ongeveer 4 minuten stollen op middelmatig vuur. Laat de eieren daarna uitlekken. Schep de soep op een bord en serveer met een gepocheerd ei en de geroosterde amandel. Garneer met een takje peterselie.
Lentesoep met gepocheerd ei is een recept van Leuke Recepten