Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de boter in stukjes en meng deze met de poedersuiker en 125 gr bloem. Kneed daarna goed door met je handen tot een egale deegbal. Vet een taart of quiche vorm in met een beetje boter en verdeel het deeg er over. Druk met je vingers het deeg uit totdat de hele bodem en de zijkant (ca 5 cm) bedekt zijn. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de bodem 15 minuten in de oven goudbruin. (er hoeft geen steunvulling in). Rasp ondertussen de citroen en knijp hem daarna uit boven een kommetje. Klop de eieren, citroensap, citroenrasp, suiker en 3 eetl bloem met een mixer door elkaar. Haal de taartvorm uit de oven en giet het mengsel er in. Bak daarna nog 20 minuten n de oven totdat de vulling stevig is. Laat de taart afkoelen en bestrooi met een beetje poedersuiker. Leg eventueel nog voor de garnering een partje citroen in het midden van de taart.