Appel notentaart

105 min
-
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe de bloem, suiker, ei, snufje zout in een kom en meng samen met de stukjes boter door elkaar. Kneed daarna met je handen tot een soepele deeg bal. Dek af en zet minimaal een half uur in de koelkast. Verwarm de oven op 180 graden. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in stukjes. Meng de appel met de noten, rozijnen, basterdsuiker, citroensap en kaneel. Pak het deeg uit de koelkast en rol het uit op een bebloemd werkblad. Vet een springvorm in met boter en bekleed met het deeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en bestrooi met paneermeel. Verdeel het appelmengsel in de bekleedde vorm. Zet de appeltaart ongeveer 60 minuten in de oven. Zet hem niet al te hoog anders bestaat de kans dat de noten aanbranden.

Appel notentaart is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Platte notentaart
2 uur-
Bekijk recept
Intense notentaart
35 min Gebak
Bekijk recept
Crunchy appel-notentaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Notenschuimtaart
45 min Nagerecht
Bekijk recept

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept