Zeef de bloem en het bakpoeder in een beslagkom. Voeg 175 gr suiker, vanillesuiker, stukjes boter, melk, zout en 1 ei toe en mix met een mixer met deeghaken tot deeg. Verdeel het deeg in tweeën en kneed daarna met je handen door tot een 2 egale deegballen. Zet deze een half uur in de koelkast. Verwarm de oven op 160 graden. Bestuif een werkvlak met bloem en rol 1 bol deeg met een deegroller uit. Vet een lage ovenvorm voor vlaai of quiche in met boter en bekleed deze met het uitgerolde deeg. Prik gaatjes in de bodem en bestrooi met panneermeel. Schep de jam in de vorm en strijk deze mooi uit. Rol de andere bol deeg uit en snijd dunne reepjes van het deeg en leg deze over de vlaai. Klop 1 ei los en bestrijk de bovenzijde hiermee. Bestrooi met 1 eelt suiker en zet 40 minuten in de oven totdat hij mooi goudbruin en gaar is. Laat afkoelen en snijd in punten. Ook lekker met slagroom. Je kunt natuurlijk ook een andere soort jam nemen zoals abrikozen of aardbeien.