Rasp de schil van de citroen en doe deze met de melk, vanillesuiker en 3 eetl suiker in een pan. Roer het griesmeel er door heen en laat 5 minuten zachtjes koken totdat er een dikke massa ontstaat. Splits het ei en roer de eidooier door de griesmeel en klop het eiwit en een snufje zout stijf met een schone mixer. Spatel het eiwit door de griesmeel en schenk in een rechthoekige of vierkante schaal van 2 liter en zet een uurtje in de koelkast. Maak ondertussen de compote. Verhit het sap van de geraspte citroen in een pannetje en voeg er 3 eetl suiker aan toe totdat deze opgelost is. Snijd de aardbeien in stukjes en voeg samen met de frambozen toe. Bewaar er nog een paar voor de garnering. Laat 15 min zachtjes pruttelen totdat de frambozen en aardbeien helemaal zacht zijn geworden. Prak eventueel nog grote stukken met een vork fijn. Haal de griesmeel uit de koelkast en snijd de randen los en keer de schaal om op een bord. Snijd er driehoekjes of vierkantjes uit en bak deze in een pan met een beetje boter bruin. Serveer de gebakken griesmeelpudding met de compote en hele aardbeien en/of frambozen.