Oliebollen met appel

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Roer de gedroogde gist en de suiker door de melk en laat even staan. Zeef de bloem in een beslagkom en voeg een snufje zout toe. Giet langzaam de melk met gist er bij en klop met een mixer met deeghaken tot een plakkerig beslag. Mix het eitje er bij en schep daarna de stukjes appel er door. Dek de kom af met een vochtige doek en laat uur uur rijzen op een warme plek. Het beslag moet daarna ongeveer verdubbeld zijn. Verhit de zonnebloemolie op 180 graden. Schep met water bevochtigde lepels (of een ijslepel) een bol beslag in de hete olie. Na een paar seconde zie je de oliebol nog iets groter worden en komt hij naar boven drijven. Keer regelmatig om. Na ongeveer 6 minuten zijn de oliebollen goudbruin en gaar van binnen. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met poedersuiker.

Oliebollen met appel is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept

Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Zelf oliebollen maken
60 min-
Bekijk recept
Goedgevulde oliebollen
30 min Gebak
Bekijk recept
Hartige oliebolletjes met spek en oude kaas
110 min-
Bekijk recept